Mandag den 18.10 hadde vi besøk av Anna Høgheim Apeland og Ingrid Gundersen, som fortalte litt rundt deres karrierevei og studievei. De gav gode tips og triks som kan være nyttige å få med seg, og svarte på spørsmål fra oss i publikum. Dere som ikke fikk sjansen til å delta trenger ikke å fortvile, for en liten oppsummering kommer her!

Ingrid Gundersen ble ferdig med sin bachelor i generell psykologi allerede nå i 2021. Hun har jobbet i MOT med utvikling av robusthet av ungdom som blant annet foredragsholder, og jobber nå i MDE – et rekrutteringsfirma som i hovedsak jobber med olje og gass. Hun fortalte oss om hvor viktig livsmestring er for henne, og hvordan hun har implementert dette i jobbene hennes – om det så var da hun jobbet i klesbutikk, barnehage eller instruktør på SATS.

Ingrid kunne fortelle at hun erfaringsmessig ikke oppfatter en master etter endt bachelorgrad som «et must», og at i hennes bransje vektlegges det i stor grad personlige egenskaper. Hun fortalte også at hun setter seg både kortsiktige og langsiktige mål for å holde motivasjonen oppe.

Anna Høgheim Apeland jobber som HR-fagspesialist i Compute People AS, og har gått en bachelor i arbeids- og organisasjonspsykologi. Tidligere har hun også jobbet som gruppeleder i Siemens. Under studiet valgte hun å ta faget «coaching som ledelsesverktøy» på HVL framfor utveksling. Hun anbefaler å se på alternative muligheter og fag til utveksling, dersom utveksling ikke appellerer til deg!

Anna fortalte om at hun syntes det var godt å ha en deltidsjobb ved siden av studiene, fordi hun fikk verdifulle erfaringer rundt hvem og hva hun ønsket å jobbe med – pluss, tross at man er nyutdannet, så har man gjort noe på siden. Hun understreker at all erfaring er god erfaring.

Tips og triks fra alumni:

  • Spiss cv-en! Gjerne skriv bedriftens navn øverst, og rett cv-ens innhold mot jobben du ønsker. Husk også å oppdatere cv-en din, og å unngå hull i den. Skriv ned vervene dine.
  • Vær aktiv på Linkedin! Lik bedriftene du er interessert i, og vis at du er der. Knytt nettverk, og oppdater profilen din.
  • Ha «passion», «drive», og ta imot mulighetene som faller i fanget ditt. Ofte lærer man mye av å tre ut av komfortsonen. Tør å ta sjanser!
  • Oppsøk rådgiverne på sammen, finn ut hva du ønsker å jobbe med – hva du interesserer deg for, og hva du trives med. Benytt også selvrefleksjon.
  • Delta på karrieredager og åpne dager. Enkelte ansetter direkte derfra.
  • Kombiner studiene med en deltidsjobb, om dette er noe som fungerer for deg. (Arbeidsgivere ser ikke alltid på hvilken jobb du har hatt, men at du har hatt en jobb).

Anna kom også med noen gode podcasttips:

  • Lederpodden
  • Godt nok for de svina
  • Preik
  • Arbeidslivspodden

Vi takker for et godt oppmøte, og spennende foredrag og tips fra Anna og Ingrid!