Team Manager i Head Energy Consulting
Mastergrad i psykologi, med fordypning i arbeids- og organisasjonspsykologi
ved Universitet i Bergen


Ha et åpent sinn om at det finnes flere jobbmuligheter enn hva du kanskje tror. Det er kanskje lurt å ikke bli for låst på hvilken karriere du skal inn i. De fleste jobberfaringene kan være nyttige og ikke tenk at du må sikre deg drømmejobben på første forsøk. Ofte må man faktisk reelt stå i et arbeid for å oppdage om dette er noe man trives med eller ikke.

Hvor jobber du i dag?

I dag jobber jeg som Team Manager i Head Energy Consulting. Head Energy er et uavhengig ingeniør-, teknologi- og konsulentselskap med hovedkontor i Bergen, hvor jeg jobber i Consulting-avdelingen. Head Energy leverer ingeniørpersonell, teknologi og løsninger, engineering og marine operasjoner. Våre primære markedssegmenter er Olje & Gass, Offshore Vind og Landbasert Infrastruktur. Som Team Manager har jeg personalansvar for et team av våre konsulenter, og jobber med rekruttering, salg og forretningsutvikling.

Var det vanskelig for deg å få en relevant jobb etter endt studie?

Siste semesteret på mastergraden var jeg utvekslingsstudent ved University of Sydney, i Australia. Det var et fantastisk halvår, men vi som reiste var litt ekstra spente på å søke jobber i Norge fra Australia. Men dette ble en utelukkende positiv opplevelse at bedrifter var villige til å gjennomføre intervju via Skype og jeg opplevde meg som en like reell arbeidssøker selv om jeg ikke kunne møte opp fysisk til intervju. Jeg fikk en relevant jobb som HR-konsulent i et rådgivningsselskap. Der jobbet jeg med rekruttering og teamutvikling. Flere av mine medstudenter fikk seg også relevante jobber, så jeg opplevde at utdanningen vår ble godt mottatt i næringslivet.

Hvilke deler av studiet får du mest bruk for i arbeidshverdagen?

På studiet lærte vi blant annet om hvordan ivareta og utvikle medarbeidere og ledere på en god måte, samt fokus på organisasjonsutvikling og arbeidsmiljø. I møte med både ansatte, kandidater og kunder får jeg bruk for denne kompetansen. Vi hadde også om rekruttering på utdanningen og den delen av utdanningen får jeg mye bruk for i arbeidshverdagen når jeg gjennomfører rekrutteringsprosesser fra A-Å.

Hva tenker du er det viktigste å ta med seg fra studietiden av erfaringer og hva føler du at du har
fått mest bruk for?

Utdanning er viktig, men er ikke alt. Vær aktiv ved siden av studiene i engasjementer, både med jobb og frivillig arbeid/verv. Det i seg selv kan berike hverdagen din, samtidig som du kan bli mer attraktiv overfor en fremtidig arbeidsgiver. Det kan være med på å utvide nettverket ditt, noe som kan bli svært viktig når du skal ut i jobb. Det er ofte gjennom bekjente man finner drømmejobben (og kanskje du også kan være til hjelp for noen?). Svært mange jobber blir ikke utlyst. Jeg anbefaler å være fremoverlent i jobbsøkerprosessen og bruke nettverket ditt.

Hvordan har samfunnssituasjonen (Covid-19) påvirket din arbeidshverdag?

For min del så har situasjonen gjort at jeg må være enda tettere på våre ansatte og kunder da dette er en uoversiktlig tid, som endrer seg jevnlig. Heldigvis har det gått bra til nå og vi har mye å gjøre. Ansatte og kunder jobber mer fra hjemmekontor nå, men vi bruker daglig videokonferanse på Teams og det fungerer fint.

Hvis du kunne gitt deg selv et råd som student, hva ville det vært?

Ha et åpent sinn om at det finnes flere jobbmuligheter enn hva du kanskje tror. Det er kanskje lurt å ikke bli for låst på hvilken karriere du skal inn i. De fleste jobberfaringene kan være nyttige og ikke tenk at du må sikre deg drømmejobben på første forsøk. Ofte må man faktisk reelt stå i et arbeid for å oppdage om dette er noe man trives med eller ikke. Når det er sagt, hvis du har en klar formening om hva du ønsker å jobbe med, vær tidlig ute og vis din interesse for potensielle arbeidsgivere.