Takk for årets arbeidslivsdag!

Karrierekompasset takker for et fantastisk oppmøte på Arbeidslivsdagen 2018! Vi håper alle fikk nytte av dagen, og at dere nå sitter igjen med bedre kjennskap til karrieremulighetene deres etter endt studie.

Her kommer en oppsummering av Arbeidslivsdagen 2018!

Alt starter med goodiebags og lett servering i mingleområdet, før vi beveget oss inn til selve foredragene, med Kick-off av konferansier og leder Ingvild Amalie Nilsen.

HR-rådgiver i Azets, Christer Giske leder inn til et inspirerende innlegg der han oppmuntrer studentene til å legge mer lit til seg selv og sin kunnskap. Han formidler det gode budskap om at en ikke skal snakke ned om seg selv eller sin utdanning, for det man kan er mer verdifullt enn man ofte tenker selv! Giske oppmuntrer også til å aktivt oppsøke situasjoner der en kan møte nye mennesker, være tilstede og motivert til å ta kontakt med andre.

Bergens Næringsråd/Trainee Vest holdt etter Giske et innlegg i regi av Iver Neptali Belle-Ramos, Liv Braathen og Linn Hauan. Her fikk publikum nyttig informasjon om mulighetene i Trainee Vest, gode tips til de som ønsker å søke seg til en Trainee-stilling, og ett innblikk i hvordan tilværelsen som Trainee er. Vi håper det var flere studenter som ble enda mer nysgjerrig på mulige Trainee-stillinger i fremtiden!

I den store minglingen var alt lagt til rette for studentene og deres utvikling av seg selv som jobbsøker! Med CV-workshop i regi av Karrierekompasset og Sammen Råd og Karriere kunne studentene ta CV-bilder og levere CVen sin til en quickfix i CV-dropin. BUP og Trainee Vest stod også på stand, der de informerte om sine arbeidsplasser. Trainee Vest delte ut billetter til Bergen Næringsråds årskonferanse til noen engasjerte studenter, og Karrierekompasset kjørte en Quiz med mulighet til å vinne Fitbit, headsett fra Urbanista, gavekort fra Escalon og Royal Burger og Gin!

Det ble selvfølgelig også servert mat, og på menyen stod Chili con/sin carne!

Det siste innlegget, i regi av Idrettspsykolog Henrik Herrebrøden ble spart til slutt. Herrebrøden fortalte publikum om hvordan en ordinær arbeidsdag kan se ut, og hva dette innebærer. Dette gav publikum en smakebit på tilværelsen som idrettspsykolog, og hvilke arbeidsoppgaver og fokus det er viktig å ha i dette yrket. Vi håper de studentene som kunne tenke seg en lignende karriere fikk nyttig informasjon om hvilke utfordringer og gleder jobben som idrettspsykolog fører med seg!

Vi håper å se dere til neste år, til Arbeidslivsdagen 2019. Vennlig hilsen styret i Karrierekompasset – Lise Nesvik, Fredrik Samuelsen, Julie Synes Nordvik, Tiril Alfsen, Christine Faannessen, Linn Mari Misund, Ingvild Reksten Amland og Ingvild Amalie Nilsen.