Velkommen til nytt semester!

Vårsemesteret 2019 er allerede godt i gang ved Det psykologiske fakultet –  vi i Karrierekompasset gleder oss til å ta fatt på nye prosjekter!

Dette semesteret kan vi skilte med tre spennende punkter på plakaten:

 • LinkedIn-kurs med Adecco: LinkedIn er et glimrende verktøy for å syneliggjøre kompetansen din overfor bedrifter og rekrutteringsbyråer. Likevel er det vanskelig å vite hvordan en håndterer dette verktøyet best mulig. Hva er «does and dont’s»? Hvordan bør den optimale LinkedIn-profilen se ut, og hva slags bilde er mest tillitsvekkende? Alt dette og mye mer vil du få svar på på vårt LinkedIn kurs. Vi serverer selfølgelig forfriskninger og hjerneføde til alle våre smarte deltagere!
  • 13. mars kl. 10:15 i rom 111
  • Trykk «skal» på Facebook-eventet ved å trykke her
 • Vandrende karriereveiledning: Vi gjentar suksessen fra i fjor, hvor veiledningstimene ble fullbooket etter bare noen timer. Vandrende karriereveiledning er et relativt nytt konsept som er et samarbeid mellom Karrierekompasset og Sammen råd og karriere. Dere får utdelt hver deres flinke veileder, tar en kaffe og går tur rundt Lille Lungegårdsvannet.Fordelen med å gå tur i stedet for å få veiledning inne på kontoret er rett og slett at samtalen flyter mye bedre, man blir mer aktivert – og husker å spørre om alt det en faktisk lurer på. De fleste forteller at de sitter igjen med et bedre helhetsinntrykk av veiledningen etter en slik tur. Vandrende karriereveiledning vil finne sted i god tid før søknadsfristen på Samordna opptak.
  • NB! Det tildeles kun 8 plasser – møt oss på stand 25. mars
  •  29. mars kl. 12:00
  • Trykk «skal» på Facebook-eventet ved å trykke her
 • Alumnipresentasjon: Hvert år arrangerer vi almunipresentasjoner hvor vi serverer deilig pizza og lytter til inspirerende presentasjon om veien fra studier til karriere.
  • Per Sjøberg er privatpraktiserende psykolog ved Institutt for Psykologisk Rådgiving i Bergen og Fagansvarlig for idrettspsykologi ved Olympiatoppen Vest-Norge. Han arbeider mest med angst og stress-relaterte plager, samt med å optimalisere prestasjoner. Hverdagen hans er derfor svært varierende med kliniske samtaler, mental trening, foredrag og workshops.
   • «I utgangspunktet hadde jeg ingen drøm om å bli psykolog, jeg skulle klatre i fjell og ha studier ved siden av klatringen. Livet blir ikke alltid som vi tenkt, så klatringen ble etter hvert byttet ut med psykologistudier og så arbeid som psykolog. Jeg angrer ikke et sekund på det byttet, tross at klatring fremdeles er gøy. I yrket som psykolog har jeg fått mange gode og nyttige erfaringer. Jobben føles ofte meningsfull. Alt fra å være krisepsykolog, hjelpe et menneske som er lammet av angst, til å hjelpe idrettsutøvere å nå sine mål i OL og VM. De største øyeblikkene er når menneskene man hjelper opplever at de har fått hjelp.«
  • 25. april kl. 14:15 i auditorium 128
  • Trykk «skal» på Facebook-eventet ved å trykke her

 

PS!
Husk UiB sin kampanje #inviterenekstra – Karrierekompasset sine arrangementer er en god anledning til å invitere en ekstra med på noe sosialt!